Wednesday, July 22, 2009

nothing./nothing/at/all


fick precis en sån där jobbig insikt, om jag skulle ligga döende här om några dagar (bara som ett exempel alltså) så skulle jag ångra så mycket i mitt liv. jag skulle absolut inte ångra det jag gjort men allt jag INTE gjort. hur många chanser har jag inte haft på mej att förverkliga massa drömmar, åka på massa spännande resor och sånt krafs.
och allt jag gjort är att bara köra den raka enkla vägen i livet.
den trygga vägen, där inget egentligen händer, allt bara flyter på i stilla mak.
och nej, jag säger inte att jag inte fått ut någonting av det, jag har fått massa fina vänner och kärlek och skratt och sånt, men jag önskar ibland att jag varit lite mer spontan, lite mer orädd för att lämna trygghets-bubblan. bara gett mej iväg. eller bestämt mej för att göra nåt och sen genomföra det.

visst jag tog ett år på folkhögskola, visst jag åkte en kortkortis till usa, visst jag flyttade till sthlm.
men jag har aldrig varit på resande fot mer än 3 veckor, jag har aldrig sagt upp mej från ett tråkigt jobb om jag inte haft nåt annat jobb att byta till, jag har aldrig vågat plugga på universitet eller söka dom där jobben som jag går dagarna i ändå och suktar efter.
jag har aldrig lagt massa pengar bara på att sticka iväg en stund, på en spontat semester, typ.

jag är trött på mej själv. jag tror jag skulle tycka att mitt liv vore lite mer spännande om jag inte var så fast i mitt trygghets-tänk. (=om jag inte bygger upp en stabil ekonomi och har ett tryggt jobb där jag vet att jag kan stanna länge, då kommer allt gå åt skogen, hur ska jag då kunna försörja min kommande familj, köpa hus och en trevlig röd sommarstuga, hur ska det då bli när jag blir pensionär, ska jag leva på ingenting då eller?)

(ärligt talat crilla, du är en sån jävla tönt)

nu verkar det åtminstone som vi bestämt en semester nästa vecka.
det var ju där allt det här gnället började, jag kände mej besviken på mej själv som hur länge som helst vetat om att jag skulle ha semester och ville ka utomlands på riktig sol-resa, men vad gjorde jag åt saken? ABSOLUT INGENTING!

1 comment:

  1. sitter och tänker precis sådär för tillfället och den senaste tiden.tänkte igår typ "tänk om jag får svininfluensan och dör..jaha vad mycket grejer jag gjort i livet" Visst jag är inte lastgammal men jag har aldrig gjort nått spexit typ.Sitter och väntar på att bli serverad typ,fast att jag vet att man aldrig blir det.Är fast i nån ond cirkel där allt bara är tråkigt men ändå gör jag inget åt det.Får såna jävla komplex över mej själv

    ReplyDelete