Saturday, January 09, 2010

crillas-cookalong-del-2


nyårs-couscousen:
1. koka upp vatten, lite matolja och massa salt i den mängd som står på couscous-förp.
2.under tiden som vattnet blir varmt kan du hacka upp en röd lök och mäta upp couscousen.
3. när vattnet kokar tar du det av spisen, häll i couscousen och rödlöken och rör om. låt stå en stund och rör om då och då.
4. krydda med salt, citronpeppar och vanlig svartpeppar. MYCKET, couscousen suger åt sej som en svamp.
5. när couscousen dragit åt sej allt vatten och blivit lite fluffig ställer du en stekpanna på plattan och drar på värmen.
6. häll i matolja i botten av stekpannan och häll i couscousröran.
7. häll på en burk kikärter. rör om
8. häll på persilja (finns i praktiskta små förpackningar i grönskas-frys-disken, då är den redan hackad och klar)
9. rör om ordentligt och krydda mer.
10.KLAR ATT ÄTA!!!

1 comment:

  1. amen tack! nu ska jag couscousa hela dagarna. gött vare, å så saftigt. mmm.
    Elin

    ReplyDelete