Thursday, November 05, 2009

crillas-cook-a-long/fiskpinnar och potatismos

först plockar du fram fiskpinnarna ur frysen och lägger dem på ett fat, förslagsvis en turkos assiet. så att dom inte är helt å hållet djupfrysta när de ska stekas.
du skalar potatisen, sen skär du den i ganska små bitar för då kokar den klart fortare och sen äre bara att ställa skiten på spisen och dra på värmen. ha inte för mkt vatten heller, lagom är ungefär att ytan är precis över potatisarna.,
en dagens:
strumpor-rosa från eh lindex?
byxor- grå-melerade mjuka byxor från intersport 90-tal
tröja- randig tshirt från h&m med "team skidoo"-tryck
när du hittat potatis-stickan i röran i kökslådan kan du känna efter om potatisen är klar. den ska inte fastna på stickan, då är den färdig. sen plockar du fram vispen, smör och mjölk och häver i lite skvättar och vispar om. så det blir en bra mos. salt å peppar på det och om du vill ha nåt mer. aromat, vitlök eller div. smaken är som baken,.
sen steker du fiskpinnarna i lite smör, inte på för hög värme så de blir brända direkt och fortfarande kalla inuti, vänd ofta så blir dem bättre grillade. du märker när det är klara.

sen kan man äta detta tillsammans med remouladsås (finns att köpa på typ vilken mataffär som helst), och lite grönsaker, kanske toppa med en citronskiva för skönhetens skull.
ja glömde tyvärr ta en bild på resultatet för jag var så hungrig och bara slängde i mej maten.
men det var himla himla gott minsann.

2 comments: